Ismét egy újabb lépéssel közelebb került Budapest Erzsébetváros a Life Városi Eső projekt Klauzál téri Vásárcsarnoknál tervezett demonstrációjának megvalósításához!
A Klauzál téren tervezett beavatkozás magában foglal egy esővízgyűjtőt, amelynek elhelyezése nem csupán közterületet, de egy társasház területét is érinti. Éppen ezért a társasház lakóinak bevonása a projektbe és jóváhagyásuk megszerzése elengedhetetlen volt. Az érintett felek bevonása egy úgynevezett „stakeholder találkozó” keretein belül történt.
2023.02.21-én a projektcsapat a vásárcsarnok melletti társasház lakóinak és közös képviseletének tartotta meg a tájékoztatót, amelyen jelen volt az Erzsébetváros Piacüzemeltetési Kft. menedzsmentje és a gépész tervező, Pál József, a Greenvest-Forum Kft. ügyvezetője.
A tervek bemutatását követő kötetlen beszélgetésen felmerült kérdéseket közösen megvitatták a résztvevők, és örömmel elmondható, hogy a projekt megkapta a lakók szóbeli támogatását.
A tulajdonosok véleménye bekerült a projekt megvalósítás során szem előtt tartott szempontok közé.
A legfontosabb az összesen 120 köbméter kapacitású esővízgyűjtő tartályok elhelyezésének kérdése volt, amelynek műszakilag is legoptimálisabb módja, ha a társasház udvara alá kerülnek. A legjobb műszaki megoldás kigondolásában nemcsak a gépészmérnök tervező, de statikus és közműtervező is részt vett, és megerősítette azt. A Klauzál piac projektelem a Fővárosi Csatornázási Művek szakvéleményét és elvi támogatását is megkapta, az abban leírt műszaki irányelveket a tervezés további szakaszában is szem előtt tartja.
(Forrás és fotó: Huzián Zsófia, Erzsébetváros Önkormányzata)